De waarde van de NalatenschapsAfwikkeling

Bron: artikel in Tilburg Bruist – column Bruisende Zaken

“Ik kan goed organiseren”, vertelt José enthousiast. “Daarnaast vind ik het fijn om iets voor mensen te kunnen betekenen, specifiek tijdens periodes in hun leven die veranderingen of verlies met zich meebrengen. Dit komt allemaal samen in mijn werk als NalatenschapsAfwikkelaar.”

Ontzorgen

“Het afhandelen van een nalatenschap is niet altijd eenvoudig, omdat alles moet verlopen volgens wettelijke regelgeving. Als je te maken krijgt met een overlijden, ben je bezig met je verdriet. Je zit er niet op te wachten allerlei praktische zaken te moeten regelen. Dan is het prettig om iemand als ik naast je te hebben staan. Ik ben bevoegd om op te treden als executeur en kan indien gewenst veel werk en daarmee zorg uit handen nemen. Ook met vragen kun je bij mij terecht.”

Wensen in kaart brengen

Bij het afhandelen van de nalatenschap kunnen familierelaties op scherp worden gezet, met als gevolg conflicten. Gelukkig beschikt José als mediator over de benodigde capaciteiten om alles in goede banen te leiden. “Daarnaast kan ik voor mensen hun wensen omtrent hun nalatenschap en (levens)testament in kaart brengen. Daarbij maak ik gebruik van een digitaal dossier waar alle gegevens van de cliënt worden opgenomen. Mocht je onverwacht komen te overlijden, dan is het voor je nabestaanden duidelijk hoe jij het graag geregeld wilt hebben. Het geeft rust om dit soort zaken al bij leven op orde te hebben.”

Netwerk van professionals

“Ik ben een onafhankelijk adviseur met kennis van zaken en lid van NOVEX en de RegisterExecuteur (Nederlandse Organisatie voor Executeurs). Deze organisatie zorgt regelmatig voor bijscholing bij veranderingen binnen de wetgeving. Daarnaast ben ik een gecertificeerd mediator (ADR).”

“Al met al is het ontzettend mooi en dankbaar werk. En ik heb een bijzondere, persoonlijke band met mijn cliënten. Daar doe ik het voor!”