NalatenschapsAfwikkelaar

U staat er misschien niet bij stil, maar mocht u onverwachts komen te overlijden, weten uw nabestaanden dan wat uw wensen zijn als het gaat over de verdeling van uw nalatenschap? En zijn zij bekend met uw wensen omtrent uw levensvragen? Misschien heeft u er zelf al heel goed over nagedacht en zou u het graag willen vastleggen maar komt u er alsmaar niet aan toe. Of vindt u het ingewikkeld en weet niet goed hoe u dit kunt regelen. Een NalatenschapsAfwikkelaar kan u hierbij helpen.

Wat doet een NalatenschapsAfwikkelaar?

In de rol van NalatenschapsAfwikkelaar kan ik u van dienst zijn bij het in kaart brengen van uw nalatenschap. Ik stel u vragen en inventariseer samen met u de bezittingen en uw wensen omtrent  het nalaten daarvan. Dat kan uiteenlopen van het specifiek verdelen van sieraden, eventueel aan derden, tot hoe u begraven wilt worden. Voor de erfgenamen is er dan duidelijkheid over uw wensen als u (plotseling) komt de overlijden.

Uw nalatenschap regelen en vastleggen

Als NalatenschapsAfwikkelaar kan ik u helpen uw wensen in kaart te brengen en deze samen met u vast te leggen in een zogeheten nalatenschapsmap (digitaal en fysiek). Hiermee heeft u een volledig overzicht van al uw wensen. Deze map geldt als leidraad, want uw wensen kunnen tussentijds veranderen. Tijdens meerdere gesprekken komt alles aan bod en heeft u ruim de tijd om na te denken over hoe u uw nalatenschap wilt regelen. Ik kan samen met u de nalatenschapsmap samenstellen. In de jaren erna zal ik met u regelmatig bespreken of er nog wijzigingen zijn waardoor het testament een eventuele aanpassing nodig heeft.

Afwikkeling nalatenschap als executeur

Het kan zijn dat u graag een executeur benoemt die de afwikkeling van uw nalatenschap op zich neemt omdat u uw familieleden hiermee niet wilt belasten of u alleenstaand bent. In zo’n geval kunt u mij in uw testament opnemen als executeur. Ik ben een onafhankelijk adviseur met kennis van zaken en lid van NOVEX (Nederlandse Organisatie voor Executeurs). Deze organisatie zorgt regelmatig voor bijscholing bij veranderingen binnen de wetgeving. Uiteraard help ik u graag bij het afhandelen van een nalatenschap. Komt u er niet uit of loopt u tegen vragen aan? Ik help u vooruit!

Levenstestament opstellen met uw wensen

Stel dat u tijdens uw leven (tijdelijk) wilsonbekwaam wordt, dan bent u niet in staat om zelf beslissingen te nemen over uw financiën en gezondheid. Het kan voor u een geruststelling zijn als u degene die voor u als gevolmachtigde mag optreden, in een levenstestament vastlegt. Hierover ga ik graag samen met u in gesprek. We inventariseren uw wensen en leggen dit vast in uw levenstestament. Zo is het voor uw omgeving en familie duidelijk wat u wilt, indien deze situatie zich voordoet.

Laat een digitaal dossier samenstellen

Een digitaal dossier bevat al uw gegevens. U kunt hierin alles beschrijven, zoals waar uw verzekeringen lopen, uw abonnementen, wachtwoorden, financiële zaken en (levens) testamenten. Ik help u graag bij het samenstellen van dit dossier. Een zorg minder, zowel voor u als uw nabestaanden.

Advies op maat van een NalatenschapsAfwikkelaar

We bespraken hierboven al diverse situaties en gebieden waarvoor u een beroep kunt doen op mij als NalatenschapsAfwikkelaar. Maar er zijn nog tal van andere vragen waarbij ik u kan helpen. Bijvoorbeeld hulp bij het verwerpen van de erfenis, beneficiaire aanvaarding op het opeisen van het legitieme portie en de aangifte erfbelasting en IB van de overledene.

Loopt u met deze of andere vragen rond omtrent uw nalatenschap of levenstestament? Neem dan vrijblijvend contact op met mij. Samen bekijken we hoe ik u kan helpen. Bel voor een kosteloos kennismakingsgesprek (30 minuten) met 06 – 11 16 81 52 of stuur een email naar mediator@joseappels.nl.